Παραδοσιακά Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

Γράφει ο admin
Διάφορες εκδηλώσεις | Λαϊκή Μούσα
Ιαν 1, 2020

Σήμερα σηκωθήκαμε από τα χαράματα, όπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοι μας, φορέσαμε τις φρεσκοπλυμένες και φρεσκοσιδερωμένες καλές φορεσιές μας να πάμε στην εκκλησιά μας. Να παρακολουθήσουμε την πρωτοχρονιάτικη Λειτουργία. 

Αφού είπαμε τα κάλαντα μπροστά στους ιερείς μας, ξεχυθήκαμε στους δρόμους του χωριού. 

Μετά από πολλές δεκαετίες και για περισσότερο από μισό αιώνα ακούστηκαν ξανά στην Νέα Αφησιά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα όπως τα έλεγαν στην παλιά πατρίδα την Αφησιά.

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο το 2020!!!

Τα κάλαντα στον προεστό του χωριού. Μπροστά στον πρόεδρο της Σάρτης κ. Μιχάλη Σπανό και την σύζηγο του Σταυρούλα Παραλίκα.

Δείτε Επίσης:

Της Σούσας το τραγούδι. Η παραλλαγή της Αφησιάς.

Της Σούσας το τραγούδι. Η παραλλαγή της Αφησιάς.

Η ηχογράφηση έγινε το 2010.
Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Ελληνισμού είναι το τραγούδι της Σούσας. Το τραγούδι αυτό το βρίσκουμε σε παραλλαγές σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες και βλέπουμε οι ντόπιοι να διεκδικούν την καταγωγή της Σούσας. Συναντάμε την Σούσα ως …

Διαβάστε Περισσότερα
“Ο σηκωμός της Αφησιάς”. Ο ξεριζωμός των Αφησιανών. Το χρονικό του ανείπωτου πόνου…

“Ο σηκωμός της Αφησιάς”. Ο ξεριζωμός των Αφησιανών. Το χρονικό του ανείπωτου πόνου…

Ακολουθώντας τα 57 δίστιχα του ποιήματος που δημοσιεύεται για πρώτη φορά, σε συνδυασμό με άλλες διάφορες ιστορίες και μαρτυρίες θα προσπαθήσουμε να τους ακολουθήσουμε στο ταξίδι τους που κράτησε για πάνω από δύο χρόνια μέχρι να βρουν το λιμάνι τους στις καταπράσινες ακτές τις Σιθωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest

Share This