Αφησιά. Πρώτη Θεία Λειτουργία μετά από 89 χρόνια (video)

Γράφει ο Πετσάβας Νικόλαος
Αφησιά
Οκτ 13, 2011

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πέρασαν 89 χρόνια από τότε που Μητροπολίτης φέρων τον τίτλο του Προικοννήσου λειτούργησε για τελευταία φορά στα Άγια Χώματα της Μητροπόλεως του.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προικοννήσου Υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Προποντίδος κ. Ιωσήφ κατέφθασε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από 50 περίπου προσκυνητές στην νήσο Αφησιά. Με δάκρυα στα μάτια τον υποδέχτηκαν οι 72 προσκυνητές από την Σάρτη (Νέα Αφησιά), που είχαν φθάσει στην περιοχή την προηγούμενη ημέρα,  στα ερείπια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιωσήφ, τέλεσε και μνημόσυνο για όλους τους Προκοννησιώτες και τους Προκατόχους του.

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαχαρίας δώρησε στον κ. Ιωσήφ, εκ μέρους όλων των Αφησιανών, ένα αντίγραφό της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ελεούσας της Αφησιανής.

Στην Θεία Λειτουργία μεταξύ άλλων παρευρέθησαν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος κος Θανάσης Λαγοδήμος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυρίου «Η Μικρασία» κος Μούτσης Παναγιώτης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάρτης «Η Αφησιά» κος Πετσάβας Νικόλαος.
Επίσης ο κ. Ιωσήφ την επομένη ημέρα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου λειτούργησε στο μόνο Ιερό Ναό που σώζεται στην επαρχία Προικοννήσου, αυτού του Αγίου Νικολάου στα Παλάτια του Μαρμαρά.

Δείτε Επίσης:

Αφησιά. Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 1922

Αφησιά. Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 1922

Ήταν Τετάρτη 18 Οκτωβρίου όταν το υπερωκεάνιο “Κωνσταντινούπολις” σήκωσε τις άγκυρες και φορτωμένο με 1500 περίπου ψυχές σάλπαρε, για ένα άγνωστο γι αυτές μέρος, προς την ελεύθερη Ελλάδα για να σωθούν από το μαχαίρι των Τούρκων που αυτή την φορά δεν θα άφηνε κανέναν…

Διαβάστε Περισσότερα

Pin It on Pinterest

Share This