1ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων στη Σάρτη

Αντάμωμα στη Σάρτη

08/25/2014

1ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων στη Σάρτη

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση των 90 χρόνων από την εγκατάσταση των προσφύγων, από την Αφησιά της Μικράς Ασίας, στην έρημη τότε Σάρτη.

Αν και μια δύσκολη περίοδος για την Σάρτη, λόγο της αυξημένης τουριστικής κίνησης, εντύπωση έκανε η προσφορά και ο εθελοντισμός κάνοντας μας για ακόμη μία φορά περήφανους.

Από τους 41 που αρχικά δήλωσαν συμμετοχή, 18 σύλλογοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους Ευχαριστούμε από καρδιάς. Αρκετοί από αυτούς έφτασαν στην Σάρτη από το πρωί απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα. Το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο και στο Πολιτιστικό Κέντρο από όπου λίγο αργότερα συνοδεία μουσικών οργάνων πλημμύρισαν τους δρόμους του χωριού χορεύοντας.

Με τις υπέροχες φορεσιές τους από την Μικρά Ασία, την Μακεδονία, τα νησιά, την Πελοπόννησο και με παραδοσιακούς ήχους έδωσαν την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες μας να γνωρίσουν ένα μικρό δείγμα από τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας μας.

Από τρείς δρόμους εμφανίστηκαν οι χορευτές στην νέα πλατεία χειροκροτούμενοι από τον κόσμο που είχε αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται.

Καλώς Ανταμωθήκαμε τραγούδησε με την υπέροχη φωνή της η Κατερίνα Δούκα.Η βραδιά συνεχίστηκε με χορούς και τραγούδια από όλες της περιοχές της Ελλάδας.

Ζητώντας συγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις μας κλείνουμε ραντεβού για του χρόνου.

Τέλος ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά όλους όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι

και πλέον χορευτές

Pin It on Pinterest