Δεκαπενταύγουστος στη Σάρτη

Το μεγαλύτερο πανηγύρι της Σάρτης – Νέας Αφησιάς ήταν πάντοτε τον Δεκαπενταύγουστου που εορτάζει η εκκλησία μας. Αρκετοί ήταν και οι συμπατριώτες Αφησιανοί που ήταν εγκατεστημένοι στο Λαύριο και την Εύβοια που έκαναν το μεγάλο ταξίδι να προσκυνήσουν την Παναγιά μας. Ένα πανηγύρι που κρατούσε μέρες ολόκληρες.

Ο Σύλλογος μας από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του, ήταν παρόν και διοργάνωνε τριήμερες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την κοινότητα και αργότερα με τις δημοτικές αρχές.

Τις τελευταίες δεκαετίες με την συνεχόμενη αύξηση του τουρισμού όλοι οι κάτοικοι στράφηκαν σε αντίστοιχες δουλειές. Πολλοί λίγοι ήταν αυτοί που μπορούσαν να ασχοληθούν με την διοργάνωση εκδηλώσεων τις ημέρες εκείνες που η πληρότητα αγγίζει το 100%. Έτσι από το 2013 αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου λίγες μέρες αργότερα, μέρες που ο εθελοντισμός θα μας επέτρεπε την διοργάνωση καλύτερων εκδηλώσεων. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων στη Σάρτη…

Παρ’ όλα αυτά αναζητούμε τρόπους να εντάξουμε εκδηλώσεις που δεν απαιτούν ανθρώπινο δυναμικό και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου παρά τις μεγάλες δυσκολίες.

Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου

Φωτογραφίες - Βίντεο

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα

Η σελίδα που ζητήσατε δε βρέθηκε. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναζήτησή σας, ή χρησιμοποιήστε το μενού από πάνω για να εντοπίσετε την ανάρτηση.

Pin It on Pinterest

Share This