Λαογραφικό Μουσείο

Το καμάρι μας...

Οκτώβριος  του 2009

Κάπως έπρεπε να ξεκινήσουμε, καλά αρχίσαμε και μαζεύουμε αντικείμενα αλλά που θα τα βάλουμε; Ο μόνος ελεύθερος χώρος το υπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ποιο υπόγειο εκεί μέσα γίνονταν χαμός…. Κάτι όμως έπρεπε να κάνουμε. Σηκώσαμε τα μανίκια και με μοναδικό κολαούζο το μεράκι και την αγάπη μας αψηφήσαμε την κούραση και την βρωμιά και τα καταφέραμε!!!

Κάναμε έστω μια αρχή!

Πόσες χαζές δικαιολογίες και προφάσεις βρήκαμε για να ανεβάσουμε όλους τους χωριανούς, να δουν και να μας βοηθήσουν φέρνοντας μας πράγματα, καλύτερα να μην ξέρετε.

 

Το τι αντικρίσαμε δεν περιγράφεται....

Μερικά πράγματα από τα δύο φορτηγά που πετάξαμε...

Κάτι όμως κάναμε...

Ώρες Λειτουργίας

Σεπτέμβριος – Ιούνιος

Σάββατο & Κυριακή – 16:00 – 20:00

Ιούλιος –  Αυγουστος

Σάββατο & Κυριακή – 19:00 – 21:00

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση καθώς είναι εθελοντική η παρουσία μας.

Το κόλπο όμως έπιασε! Η προσπάθεια μας αποζημιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Όσο περνούσε ο καιρός κερδίζαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και το ένα αντικείμενο έρχονταν πίσω από το άλλο….

Τα καταφέραμε τελικά!

Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται όμως και με τις πρώτες βροχές. Η υγρασία του υπογείου δεν ήταν κατάλληλη για τα ευαίσθητα έγγραφα και αντικείμενα που είχαμε ήδη συγκεντρώσει.

Έπρεπε να βρεθεί ένας πιο κατάλληλος χώρος ώστε να μην καταστραφούν και να αναδειχθούν. Έτσι τον Φεβρουάριο του 2013 κάναμε μια νέα αρχή γνωρίζοντας ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας……

Με την βοήθεια σας, σίγουρα θα τα καταφέρουμε…

Αν θέλετε να το επισκεφθείτε σε άλλες ώρες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.